Kuchařské recepty pro každého

Hovězí po francouzsku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg hovězí kýty
200 g vepřového boku
250 g žampiónů
3 mrkve
2 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce hladké mouky
0,5 l červeného vína
5 lžic nasekané zelené petrželky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso nakrájíme na kousky, orestujeme na oleji dozlatova, přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájenou mrkev, osolíme, promícháme a krátce povaříme.
Pak přidáme mouku, promícháme, přilijeme víno, přidáme nasekanou petrželku, dolijeme vodou tak, aby maso bylo zakryté, hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 2,5 hodiny.
Až je maso téměř měkké, na pánvi osmahneme nasucho kousky bůčku dozlatova, přidáme nakrájené žampiony a asi 5 minut za stálého míchání povaříme.
Bůček a žampiony přidáme do hrnce s hovězím masem a ještě chvilku společně povaříme.
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Hovězí po francouzsku podáváme horké s plátky bílé veky nebo s vařenými brambory.
Hovězí po francouzsku
Hovězí po francouzsku