Kuchařské recepty pro každého

Hovězí plec na červeném víně

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g loupané hovězí plece
100 ml hovězího vývaru
50 ml rostlinného oleje
1 mrkev
1 cibule
300 g celeru
8 žampionů krájených na osminky
300 ml červeného vína
2 lžíce rajského protlaku
50 g másla krájenéhona kostičky
1 lžíce sekané ploché petržele
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené kusy masa a zprudka opečeme ze všech stran dohněda.
Přidáme trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme.
Půlku schováme jako ozdobu.
Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit.
Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme a uchováme v teple.
Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, po částech do ní zašleháme chlazené máslo a dochutíme.
Maso vrátíme do omáčky a jen mírně prohřejeme (už se nesmí vařit).
Správně upravená hovězí plec musí být šťavnatá.
Hovězí plec na červeném víně
Hovězí plec na červeném víně