Kuchařské recepty pro každého

Hovězí plátky s pikantní omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
80 dkg roštěnky
1 velká cibule
0,5 dcl oleje
1 lžíce hladké mouky
sůl
1 lžička hořčice
nakládaný zelený pepř
1 dcl červeného vína
1 lžíce hotové světlé jíšky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm silné.
Každý plátek na okraji na několika místech nařízneme, lehce osolíme a poprášíme moukou.
Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme.
Opečené plátky vyjmeme a ve výpeku osmahneme na proužky nakrájenou cibuli.
Maso vrátíme zpět, přidáme hořčici, zelený nakládaný pepř a za občasného podlévání vodou dusíme.
Pak přidáme víno, ještě krátce povaříme a přidáme lžíci hotové světlé jíšky.
Dochutíme solí a podáváme s různě upravenými bramborami.
Hovězí plátky s pikantní omáčkou
Hovězí plátky s pikantní omáčkou