Kuchařské recepty pro každého

Hovězí perkelt II

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hovězího masa
250 ml zakysané smetany
4 rajčata
2 zeleninové papriky
4 lžíce oleje
2 cibule
40 g hladké mouky
citrónová šťáva
masový vývar
1 lžička mleté červené papriky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso umyjeme a nakrájíme na kostky, za stálého míchání osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou, orestujeme a odstavíme.
Pak přimícháme mletou papriku a sůl, podlijeme vývarem, přidáme na nudle nakrájené papriky a přikryté dusíme.
Pak přidáme oloupaná rajčata a dusíme doměkka.
Nakonec přimícháme smetanu, přivedeme k varu, odstavíme a podle chuti pokapeme citrónovou šťávou.
Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.
Hovězí perkelt II
Hovězí perkelt II