Kuchařské recepty pro každého

Hovězí pečeně se žampiony

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g zadního hovězího masa
80 g slaniny
60 g šunky
200 g žampionů
šálek bílého vína
1 dl smetany
1 lžíce hladké mouky
5 dl vývaru z masoxu
sůl
několik kuliček pepře
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso opečeme po všech stranách na slanině nakrájené na kostičky, osolíme, přidáme koření, očištěné a na plátky nakrájené žampiony, podlijeme vývarem a dusíme.
Nádobu vložíme do trouby a za občasného přelévání šťávou a podlévání upečeme doměkka.
Maso vyjmeme a naporcujeme.
Ze šťávy vyndáme celý pepř, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s moukou a provaříme.
Hovězí pečeně se žampiony
Hovězí pečeně se žampiony