Kuchařské recepty pro každého

Hovězí pečeně s hříbky

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g zadního hovězího masa
50 g slaniny
300 g čerstvých (nebo mražených) hříbků
200 g cibule
100 g oleje
100 g másla
sůl
mletý pepř
vývar na podlévání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, protkneme klínky slaniny a osolíme a opepříme.
Větší část cibule (150 g) oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme.
Přidáme maso a společně krátce opékáme.
Pak zalijeme trochou vývaru a dusíme.
Až je maso měkké, vyjmeme ho a pak nakrájíme na plátky.
Do šťávy přidáme 100 g nakrájených hříbků, krátce podusíme a procedíme.
Zbytek hříbků nakrájíme na plátky a se zbylou cibulí orestujeme na másle.
Takto připravené houby navrstvíme na plátky masa a přelijeme šťávou z pečeně.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo knedlíky.
Hovězí pečeně s hříbky
Hovězí pečeně s hříbky