Kuchařské recepty pro každého

Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg hovězí kýty
6 velkých cibulí
200 g másla
80 g hladké mouky
sůl
750 ml hovězího vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso očistíme, nasolíme, vložíme do pekáče, posypeme jednou cibuli nakrájenou na půlkolečka, podlijte asi 1 cm vody, dáme do trouby a při 160°C pečeme 1,5-2 hodiny.
Po celou dobu pravidelně přeléváme a obracíme.
Asi 10 minut před koncem pečení zvýšíme v troubě teplotu na 200°C a maso dopečeme, aby mělo kůrčičku.
Hotové maso nakrájíme na plátky.
Zbylou cibuli nakrájíme nahrubo a na rozpuštěném másle ji osmahneme do zlatova.
Pak ji zaprášíme hladkou moukou, promícháme, necháme trochu zrůžovět, zalijeme vývarem, řádně promícháme a vaříme na mírném ohni 30-40 minut (až se cibule rozvaří).
Pak přecedíme nebo rozmixujeme.
Při podávání porce masa přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s houskovými knedlíky.
Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou
Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou