Kuchařské recepty pro každého

Hovězí pečeně na jalovci a pivu

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g zadního hovězího masa
50 g slaniny
2 lžíce oleje
100 g cibule
1 lžíce hořčice
500 ml tmavého piva
chléb
sůl
pepř
jalovec
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči.
Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli.
Zalijeme pivem, vmícháme hořčici, vrátíme maso, přidáme koření a pečeme v troubě pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šťávou doměkka.
Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout.
Šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým tmavým chlebem a asi 30 minut povaříme.
Potom přecedíme a dochutíme.
Vychladlou pečeni nakrájíme na porce, plátky vložíme do omáčky a prohřejeme.
Hovězí pečeně na jalovci a pivu
Hovězí pečeně na jalovci a pivu