Kuchařské recepty pro každého

Hovězí na paprice

Potřebujeme tyto suroviny:
4 hovězí plátky
1 cibule
1 kelímek sladké smetany
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
1 lžička sladké mleté papriky
špetka pálivé papriky
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran.
Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
Až zesklovatí, zalijeme troškou vody nebo vývaru a přikryté dusíme až do změknutí masa.
Šťávu zahustíme zbytkem mouky rozkvedlané v trošce studené vody, přidáme smetanu a už jen krátce povaříme.
Podáváme s houskovými knedlíky.
Hovězí na paprice
Hovězí na paprice