Kuchařské recepty pro každého

Hovězí na houbách

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky hovězího zadního
250 g čerstvých nebo mražených hub
1 velká cibule
250 ml kysané smetany
sůl
pepř
sladká paprika
sádlo
vývar
trošku hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky masa po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku.
Maso vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme do růžova, zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru a povaříme.
Pak přidáme zpět opečené plátky masa a za občasného podlévání vývarem dusíme.
Až je maso téměř měkké, přidáme na plátky nakrájemé houby, podle chuti opepříme a osolíme, a dusíme do měkka.
Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky, a ještě několik minut povaříme.
Hovězí na houbách
Hovězí na houbách