Kuchařské recepty pro každého

Hovězí maso v rajské omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg hovězí maso zadní
1/2 lžičky mleté skořice
7 kuliček nového koření
hladká mouka
2 cibule
2 bobkové listy
1,5 citronu
150 g rajského protlaku
mletý pepř
cukr
sůl
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso očistíme a společně s jednou oloupanou cibulí, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka.
Vývar necháme vychladnout.
Druhou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Na oleji ji zpěníme, přidáme protlak, skořici a chvíli restujeme.
Podlijeme zchladlým vývarem a přidáme půlku odrhnutého citronu vcelku.
Zbylý citron vymačkáme.
Ve sklenici vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme.
Povaříme asi čtvrt hodiny.
Hotovou omáčku rozmixujeme nebo přecedíme přes jemné sítko.
Podle chuti rajskou omáčku osladíme, okyselíme citronovou šťávou a dosolíme.
Podáváme s plátky měkkého hovězího a s houskovým knedlíkem
Hovězí maso v rajské omáčce
Hovězí maso v rajské omáčce