Kuchařské recepty pro každého

Hovězí maso s pikantními fazolemi

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g zadního hovězího masa
200 g bílých fazolí
½l vody
500 g rajčat
cibule
stroužek česneku
2 čerstvé zelené feferonky
3 stonky čerstvého rozmarýnu
3 lžíce oleje
sůl
50g hrubého celozrnného chleba
50g piniových semínek
50g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole namočíme nejméně na 6 hodin do vody.
Pak fazole vaříme 45 minut doměkka.
Mezitím maso nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nasekáme, feferonky bez semen nakrájíme na nudličky, lístky rozmarýnu hrubě nasekáme.
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho prudce ze všech stran opečeme dohněda. Maso vyjmeme, vložíme cibuli, česnek, feferonky a rozmarýn, zpěníme, až cibule zesklovatí,přidáme maso, rajčata, fazole, podlijeme vývarem z fazolí a osolíme.
Hrnec přikryjeme a vložíme na spodní lištu studené trouby.
Troubu zapneme na 180°C a pečeme 45 min.
Mezitím rozdrobíme chléb a nasekáme piniová semínka.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme chléb a semínka a opékáme asi 10 minut.
Rozdělíme na maso a vše pečeme další 1,5h.
v odkryté nádobě, až jsou fazole i maso zcela měkké.
Hovězí maso s pikantními fazolemi
Hovězí maso s pikantními fazolemi