Kuchařské recepty pro každého

Hovězí maso s brokolicí

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hovězího zadního masa
250 g čerstvé brokolice
sůl
mleté černý pepř
čtvrt lžičky strouhaného zázvoru
4 lžíce sojové omáčky
1 lžíce kukuřičné mouky
1 lžíce sherry
6 lžic oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na silnější nudle, promícháme se sojovou omáčkou s kukuřičnou moukou, se sherry a s cukrem a necháme 20 minut uležet.
Brokolici očistíme, odkrojíme růžičky brokolice a nakrájíme na rovnoměrné kousky.
Stopky oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Potom brokolici i se stopkami na rozehřátém oleji osmahneme, posypeme strouhaným sýrem, osolíme a opepříme a odložíme do tepla.
Na oleji osmahneme hovězí maso doměkka.
Až je maso měkké, přidáme připravenou brokolici, společně prohřejeme a můžeme podávat.
Hovězí maso s brokolicí
Hovězí maso s brokolicí