Kuchařské recepty pro každého

Hovězí maso na pivě

Potřebujeme tyto suroviny:
8 plátků hovězího masa
5 plátků slaniny
4 velké cibule
tymián
plnotučná horčice
1 hrnek světlého piva
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky masa nakrájíme na nudle a opečee na vyškvařené slanině, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, dokud není maso téměř měkké.
Do druhého pekáče střídavě naskládáme maso, posypeme tymiánem a potřeme hořčicí a naskládáme vrstvu cibule nakrájené na kolečka a opakujeme tak, aby poslední vrstva byla cibule.
Zalejeme pivem a dáme zapéct do trouby.
Až cibule navrchu změkne, maso je hotové a můžeme podávat například s chlebem nebo rýží.
Hovězí maso na pivě
Hovězí maso na pivě