Kuchařské recepty pro každého

Hovězí maso na pepři II

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g hovězího plecka
750 g cibule
4 sterilované okurky
2 lžíce sádla
2 hrnky hovězího vývaru
1 lžička soli
20 kuliček pepře
4 hřebíčky
2 bobkové listy
2 lžíce hladké mouky
1 lžička cukru
2 lžičky citronové sťávy
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozehřátém sádle orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso.
Přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme 70 minut.
Pak přidáme pokrájené okurky, cukr a citrónovou šťávu a dusíme doměkka.
Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody.
Hovězí maso na pepři II
Hovězí maso na pepři II