Kuchařské recepty pro každého

Hovězí maso dušené se zeleninou

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hovězího masa
1 cibule
100 g mrkve
4 kyselé okurky
30 g oleje
1 dcl bílého vína
20 g hladké mouky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme ze všech stran.
Pak osolíme, posypeme mletým pepřem, podlijeme bílým vínem a přikryté pomalu dusíme.
Až je maso poloměkké, přidáme nakrájenou mrkev a společně podusíme.
Pak přidáme okurky nakrájené na nudličky a opět dusíme.
Až je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na plátky.
Mouku zamícháme do malého množství šťávy, přilijeme zbytek šťávy a necháme přejít varem.
Podáváme s bramborami nebo s knedlíky.
Hovězí maso dušené se zeleninou
Hovězí maso dušené se zeleninou