Kuchařské recepty pro každého

Hovězí gulášová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g hovězího masa
500 g brambor
300 g cibule
250 g rajčat
300 g žampionů
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 mrkev
1/4 celeru
4 stroužky česneku
sůl
pepř
3 bobkové listy
kmín
majoránka
pálivá paprika
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostičky a ve větším hrnci osmahneme na rozpáleném oleji.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené žampiony a papriky nakrájené na nudličky, promícháme a krátce podusíme.
Pak přilijeme necelé dva litry vody, přidáme bobkový list, nové koření a přikryté pomalu vaříme (asi 1 hodinu).
Pak přidáme nakrájené brambory, mrkev a celer a vaříme, dokud zelenina není měkká.
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky, česnek oloupeme a utřeme nebo rozmačkáme.
Přidáme do polévky, dokořeníme mletým kmínem, majoránkou, pálivou paprikou, pepřem a solí a již jen krátce povaříme.
Hovězí gulášovou polévku podáváme s pečivem.
Hovězí gulášová polévka