Kuchařské recepty pro každého

Hovězí guláš s černým pivem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězí zadní
2 ks cibule
sůl
pepř
sladká paprika
0,5l černé pivo
olej
hladká mouka
česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme.
Poté posypeme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým pivem.
Podusíme tak dlouho, až je maso dostatečně měkké.
Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme.
Pokud je guláš hodně hustý, přilejeme trochu vody.
Pokud je naopak řídký, zahustíme moukou.
Dle chuti přidáme rozetřený česnek.
Hovězí guláš s černým pivem
Hovězí guláš s černým pivem