Kuchařské recepty pro každého

Houbový sulc

Potřebujeme tyto suroviny:
miska mladých katmanek
1 vepřové koleno
3 vepřové nožičky
sůl
celý černý pepř
nové koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové nožičky očistíme, vložíme do studené osolené vody, přidáme lžičku kuliček celého černého pepře a nového koření a uvaříme doměkka.
V jiném hrnci dáme do vody koleno, osolíme, přivedeme k varu, přidáme černý pepř a nové koření a uvaříme do měkka.
Pak oboje uvařené maso scedíme (všechen vývar dáme do jednoho hrnce), obereme a umeleme.
Mleté maso dáme do vývaru, dochutíme, přidáme dosucha vydušené houby a varem vše redukujeme.
Až sulc bude na zkoušku mezi prsty klihovatět, sebereme přebytečnou mastnotu a necháme trošku vychladnout.
Sulc naplníme do studenou vodou vypláchnuté formy a necháme ztuhnout.
Houbový sulc podáváme třeba s octem, cibulí, špetkou mletého černého pepře a chlebem.
Houbový sulc
Houbový sulc