Kuchařské recepty pro každého

Houbový salát s kečupem

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg čerstvých tvrdých hub
1 kg papriky
0,5 kg cibule
1 l vody
100 ml octa
120 ml oleje
100 g pískového cukru
velká sklenice kečupu
20 g soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné houby nakrájíme na menší plátky, papriky na nudličky.
Poté houby a papriku zalijeme vodou a necháme přibližně 10 minut povařit a poté scedíme.
Zvlášť povaříme na plátky pokrájenou cibuli s octem, cukrem, solí a olejem.
Houby zalijeme vychladlým nálevem, přidáme kečup a vše dobře promícháme.
Sklenice po naplnění zavíčkujeme, dobře utěsníme a necháme sterilovat 20 minut při teplotě 85°C.
Pak necháme vychladnout a po 24 hodinách ještě jednou sterilujeme.
Houbový salát s kečupem
Houbový salát s kečupem