Kuchařské recepty pro každého

Houbové suflé

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hub
3 lžíce olivového oleje
5 vajec
1 lžíce másla
1 lžíce sezamového oleje
5 lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka strouhaného muškátového oříšku
1 stroužek česneku
sůl
pepř
máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Houby důkladně očistíme, nakrájíme na plátky, na olivovém oleji je osmahneme a trochu osolíme.
Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme a vyšleháme s máslem a sezamovým olejem.
Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dochutíme muškátovým oříškem, prolisovaným česnekm, osolíme, opepříme a vymícháme hladkou hmotu.
Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme do žloutkové hmoty.
Přidáme vychladlé houby a směs nalijeme do máslem vymazaných misek, které ale neplníme až po okraj, protože těsto během pečení nabyde.
Misky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C po dobu asi 12 až 15 minut.
Houbové suflé
Houbové suflé