Kuchařské recepty pro každého

Houbová paštika

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg hub
250 g míchaného mletého masa
1 balení listového těsta
2 cibule
1 stroužek česneku
2 vejce
40 g másla
sůl
pepř
mouka
čerstvě nasekaná petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Houby očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme na rozehřátém másle asi 5 minut.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, smícháme s mletým masem a přidáme žloutky z vajec a nasekanou petrželku.
Pak vmícháme vychladlou houbovou směs a dochutíme solí a pepřem.
Ze zbylých bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi.
Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto, jeho částí vyložíme římský hrnec, naplníme směsí tak, že okraje zůstanou volné, na směs položíme druhou část těsta a okraje k sobě přimačkneme.
Hrnec přiklopíme, dáme do předehřáté trouby a pečeme pši 200°C asi 1 hodinu.
Hotovou paštiku necháme chvíli odpočinout, pak vyklopíme z hrnce a nakrájíme na plátky.
Houbová paštika
Houbová paštika