• 0,5 kg hub
• 250 g míchaného mletého masa
• 1 balení listového těsta
• 2 cibule
• 1 stroužek česneku
• 2 vejce
• 40 g másla
• sůl
• pepř
• mouka
• čerstvě nasekaná petrželka
Houby očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme na rozehřátém másle asi 5 minut.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, smícháme s mletým masem a přidáme žloutky z vajec a nasekanou petrželku.
Pak vmícháme vychladlou houbovou směs a dochutíme solí a pepřem.
Ze zbylých bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi.
Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto, jeho částí vyložíme římský hrnec, naplníme směsí tak, že okraje zůstanou volné, na směs položíme druhou část těsta a okraje k sobě přimačkneme.
Hrnec přiklopíme, dáme do předehřáté trouby a pečeme pši 200°C asi 1 hodinu.
Hotovou paštiku necháme chvíli odpočinout, pak vyklopíme z hrnce a nakrájíme na plátky.