Kuchařské recepty pro každého

Houbová mísa

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg tvrdých hřibů
400 g mletého masa
4 plátky šunky
2 cibule
2 stroužky česneku
půl hrnku mléka
1 hrnek strouhanky
0,5 dcl mléka
olej
sůl
pepř
půl lžičky tlučeného tymiánu
2 lžíce nasekané petrželové natě
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Houby očistíme a opatrně oddělíme nožičky od hlaviček.
Nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na troše oleje, přidáme nakrájené houbové nožičky a usmažíme.
Pak přidáme mleté maso smíchané s rozdrceným česnekem, petrželenovou natí a tymiánem a dobře osmažíme.
Do směsi zamícháme strouhanku předem namočenou v půl dcl mléka.
Na dno ohnivzdorné misky dáme plátky šunky, na ně dáme mletou směs a vše přikryjeme houbovými hlavičkami.
Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
Zakončíme vrstvou hub, podlijeme trochou oleje a pečeme v předehřáté troubě 30 minut.
Houbová mísa
Houbová mísa