Kuchařské recepty pro každého

Houbová bramboračka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g brambor
300 g čerstvých hub
2 velké mrkve
2 petržele
1 menší celer
1 cibule
sůl
pepř
1 lžička houbového koření
2 lžíce másla nebo oleje
2 lžíce petrželové natě
na zavářku: 1 vejce + 4 až 5 lžic hrubé mouky + špetka soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Houby, cibuli, mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli zpěníme na 2 lžících másla, přidáme houby a ostatní zeleninu, ochutíme houbovým kořením, solí, pepřem a podusíme.
Pak zalijeme 1,5 litrem vývaru, přidáme brambory a uvaříme doměkka.
Z vajec, mouky a soli vypracujte tuhé těsto jako na nudle.
Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle přímo na vál a necháme chvíli proschnout.
Zavářku vhodíme do vroucí polévky a ještě chvíli povaříme, aby změkla.
Petrželovou nať nasekáme nadrobno a ozdobíme jí jednotlivé porce.
Houbová bramboračka