houbova-bramboracka
Houbová bramboračka

Houbová bramboračka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 400 g brambor
• 300 g čerstvých hub
• 2 velké mrkve
• 2 petržele
• 1 menší celer
• 1 cibule
• sůl
• pepř
• 1 lžička houbového koření
• 2 lžíce másla nebo oleje
• 2 lžíce petrželové natě
• na zavářku: 1 vejce + 4 až 5 lžic hrubé mouky + špetka soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Houby, cibuli, mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli zpěníme na 2 lžících másla, přidáme houby a ostatní zeleninu, ochutíme houbovým kořením, solí, pepřem a podusíme.
Pak zalijeme 1,5 litrem vývaru, přidáme brambory a uvaříme doměkka.
Z vajec, mouky a soli vypracujte tuhé těsto jako na nudle.
Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle přímo na vál a necháme chvíli proschnout.
Zavářku vhodíme do vroucí polévky a ještě chvíli povaříme, aby změkla.
Petrželovou nať nasekáme nadrobno a ozdobíme jí jednotlivé porce.
zpět na seznam receptů