Kuchařské recepty pro každého

Hot apple

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 jablka
mletá skořice
hřebíček
cukr
5 cl rumu (nebo rozinky v rumu)
1 dcl 100% jablečného džusu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jablka oloupeme, půlku jablka nakrájíme na velmi jemné kousky, celé jablko nakrájíme na kostky asi 1x1 cm.
V nerezovém hrnci dáme vařit 3 dcl vody a 1 dcl jablečného džusu, přidáme jemně nakrájenou půlku jablka, cukr, hřebíček a trošku skořice a vaříme přikryté 5 až 6 minut, aby se jablko rozvařilo.
Pak přidáme na kostičky nakrájené jablko a ještě minutu povaříme.
Po ukončení varu přidáme rum.
Hotové hot apple rozdělíme do hrnků, vybereme hřebíčky a podáváme.
Hot apple
Hot apple