Kuchařské recepty pro každého

Hostibejcká vepřová směs

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřové kýty
2 větší cibule
1 pórek
1 kapie
8 středních žampiónů
3 malé konzervované feferonky rajčatový protlak
1 dl červeného vína
Tabasco - pepper sauce
Heinz - Pimento sauce (pálivá omáčka)
sladká paprika
pálivá paprika
černý pepř
sůl
olivový olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso si den předem nakrájíme na proužky a naložíme do směsi z Tabasca, Pimento sauce, olivového oleje, pálivé papriky, sladké papriky a pepře.
Při přípravě jídla rozpálíme olej a orestujeme maso.
Po chvíli maso vyjmeme a dáme na teplé místo.
Druhý den v oleji orestujeme na kousky nakrájené feferonky a pak postupně přidáváme cibuli nakrájenou na lupínky, na proužky nakrájenou papriku , na kolčeka nakrájený pórek a žampiónky nakrájené na čtvrtky.
Osolíme, přidáme maso a rajský protlak, podlejeme červeným vínem a asi pět minut dusíme.
Podle potřeby případně ještě ředíme vínem, abychom dosáhli potřebné konzistence omáčky, podle potřeby dosolíme, případně dochutíme Tabaskem a Pimento sauce.
Necháme chvilku prolnout chuti a podáváme.
Hostibejcká vepřová směs
Hostibejcká vepřová směs