Kuchařské recepty pro každého

Hospodský vepřový guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřového plecka
350 g cibule
1 feferonka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
půl lžičky kmínu
2 lžíce sladké papriky
6 kuliček nového koření
1 větší bobkový list
1 lžíce rajčatového protlaku
majoránka
vývar
sádlo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s kmínem na sádle do tmavohněda.
Přidáme mletou papriku a maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla, pak zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř a dusíme (asi 1,5 hodiny).
Až je maso téměř měkké, přilejeme podle potřeby teplý vývar a zahustíme mouku rozmíchanou ve vodě (guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí napovrch tuk).
Pomalu a nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice guláš velmi pomalu probublávat.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš