Kuchařské recepty pro každého

Horké maliny se zmrzlinou

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g čerstvých (nebo mražených) malin
0,5 l vanilkové zmrzliny
cukr krystal
50 g másla
1 dcl Griotte
1 citron
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme dvě polévkové lžíce cukru a až cukr začne zvolna karamelizovat, pomalu, ale pečlivě mícháme, aby se nepřichytil (nenecháme jej dojít do tmavého tvrdého karamelu!).
Pak na rozpuštěný cukr nasypeme maliny a opatrně mícháme.
Přidáme čerstvou citronovou šťávou.
Až budou maliny horké, nalijeme na ně griotku, chvilku ohřejeme a sundáme z ohně.
V těchto fázích již mícháme opravdu opatrně, protože maliny jsou po rozehřátí měkké a nechceme z nich mít marmeládu.
Na porce zmrzliny nalijeme horké maliny a ihned podáváme.
Horké maliny se zmrzlinou
Horké maliny se zmrzlinou