Kuchařské recepty pro každého

Holandská omáčka II

Potřebujeme tyto suroviny:
4 žloutky
125 ml vývaru
10 g bramborové moučky
sůl
špetka tlučeného pepře
100 g másla
1 citrón
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do porcelánového hrnku dáme žloutky opatrně oddělené od bílků, osolíme a dobře rozšleháme.
Přidáme k tomu čistý hovězí vývar, rozmícháme do toho bramborovou moučku a malinko opepříme.
Hrnek s touto směsí dáme do kastrolu s vařící vodou, zahříváme a za stálého míchání přidáváme po kouscích čerstvé máslo.
Zahříváním se omáčka napění a začne houstnout.
Až je pěkně hustá, odtáhneme ji z plamene, přilijeme čistou šťávu z citrónu a mícháme, až omáčka vychladne.
Holandská omáčka II
Holandská omáčka II