Kuchařské recepty pro každého

Hnědá rybí polévka s knedlíčky z mlíčí

Potřebujeme tyto suroviny:
1 hlava z kapra a další odřezky
mlíčí z 1 kapra
10 dkg kořenové zeleniny
2 dkg oleje
3 dkg másla
4 dkg hladké mouky
1 houska
mléko
strouhanka
vejce
sůl
muškátový květ
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hlavy bez žáber a odřezky z kapra vaříme v osolené vodě asi půl hodiny, přidáme mlíčí a povaříme 8 minut.
Mlíčí vyndáme, dáme do misky a vychladlé rozetřeme s houskou předem namočenou v mléce.
Přidáme vejce a tolik strouhanky, abychom měli těsto na knedlíčky.
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, osmahneme na oleji, zalijeme ji asi 0,5 l vývaru a krátce povaříme.
Z másla a mouky připravíme tmavší jíšku, přidáme k zelenině, zalijeme zbytkem vývaru a přivedeme k varu.
Do vroucí polévky zaváříme malé knedlíčky z připravené směsi.
Jakmile vyplavou, stáhneme polévku z ohně a knedlíčky necháme dojít.
Polévku dochutíme muškátovým květem, osolíme a přidáme sekanou petrželovou nať.
Hnědá rybí polévka s knedlíčky z mlíčí