Kuchařské recepty pro každého

Hlíva na divoko

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hlívy ústřičné
120 g cibule
70 g tuku
100 g mrkve
50 g petržele
50 g celeru
10 g mouky
15 g 8% octa
sůl
pepř
tymián
cukr
1,25 dcl vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na tuku podusíme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nasekanou hlívu, osolíme a chvíli dusíme.
Pak přidáme najemno nakrájenou zeleninu a koření a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka.
Potom vydusíme na tuk, přidáme mouku, vodu a podle potřeby dochutíme kořením.
Nakonec přidáme ocet a cukr.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Hlíva na divoko
Hlíva na divoko