Kuchařské recepty pro každého

Hlavatka s pomeranči

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce hlavatky
1 dcl oleje
100 g cibule
5 kuliček nového koření
5 kuliček jalovce
50 g kuliček pepře
půl lžičky koriandru
půl lžičky bobkového listu
špetka estragonu
1 hřebíček
2 dcl pomerančové šťávy
pomeranč
1 lžička hořčice
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce hlavatky prudce opečeme na oleji.
Nakrájenou cibuli s kořením svážeme do plátěného uzlíčku a 5 minut povaříme v pomerančové šťávě.
Pak v ní podusíme osolené a hořčicí potřené porce hlavatky.
Porce necháme okapat, ozdobíme kolečky pomeranče a studené podáváme.
Hlavatka s pomeranči
Hlavatka s pomeranči