Kuchařské recepty pro každého

Hermelín v pikantním oleji

Potřebujeme tyto suroviny:
2 ks hermelínu
2 menší bílé cibule
2 větší stroužky česneku
4 malé feferonky
sladká mletá paprika
2,5 dcl oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sýry rozřízneme podélně na polovinu.
Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky.
Do čisté sklenice dáme na dno trochu nakrájené cibule.
Vnitřek rozkrojeného sýra posypeme mletou sladkou paprikou, poklademe plátky cibule a česneku, spojíme, položíme do sklenice na cibuli a zasypeme tenkou vrstvou cibule s feferonkami.
Na to položíme stejně zpracovaný druhý sýr, opět zasypeme cibulí, zalijeme olejem tak, aby bylo vše úplně potopeno a necháme alespoň dva dny odležet v temnu a chladu.
Hermelín v pikantním oleji podáváme s čerstvým chlebem.
Hermelín v pikantním oleji
Hermelín v pikantním oleji