Kuchařské recepty pro každého

Harerra

Potřebujeme tyto suroviny:
4 velké sladké brambory (růžové)
4 velké brambory
3 velké mrkve
0,5 kg sušené cizrny
polovina menší žluté tykve
česnek
koriandrová nať
mleté chilli
sůl
pepř
kuřecí stehna
olivový olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sušenou cizrnu namočíme přes noc.
Do hrnce dáme 3 litry vody, přidáme namočenou cizrnu, nakrájené sladké brambory, "normální" brambory, mrkev a tykev, prolisovaný česnek podle chuti, sůl a pepř a vaříme, až dokud nebudeme mít silný zeleninový vývar.
Pak vyndáme všechnu zeleninu a rozmixujeme ji na hladkou pastu.
Zatímco se vařil zeleninový vývar, kuřecí stehna půl hodiny marinujeme ve směsi olivového oleje, soli a pepře, potom je ugrilujeme a potom je nakrájíme na podlouhlé proužky.
Teď do vývaru přidáme rozmixovanou zeleninu, kuřecí maso a najemno nakrájenou koriandrovou nať, zamícháme a na malém ohni povaříme ještě 5-10 minut.
Harerra