Kuchařské recepty pro každého

Hanácká kapustnica

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g kysaného zelí
150 g moravské klobásy
20 g sušených hub
100 g sušených švestek bez pecek
1 dl mléka
1 dl sladké smetany
1 velká cibule
20 g hladké mouky
20 g tuku
sladká mletá paprika
1 bobkový list
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nakrájené kyselé zelí zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme do poloměkka.
Sušené houby a švestky uvaříme každé zvlášť v co nejmenším množství vody do měkka.
Měkké houby a švestky i s vodou, v níž se vařili, přidáme k zelí.
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme mletou papriku a mouku rozmíchanou v mléce a povaříme do měkka.
Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu a smetanu, podle chuti osolíme a necháme krátce přejít varem.
Hanácká kapustnica