Kuchařské recepty pro každého

Gurmánský řízeček

Potřebujeme tyto suroviny:
4 menší vepřové řízky bez kosti na tenko naklepané
4 menší tenké plátky vepřových nebo jiných jater
sůl a pepř
4 utřené stroužky česneku smíchané s trochou oleje na kašičku
strouhanka podle potřeby
1 syrové vejce na obalení
trocha posekané petrželky
1 malá cibule na jemno posekaná
pikantní hořčice
4 vejce na volská oka
trocha kečupu
4 snítky petrželky na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky masa a jater opepříme a potřeme kašičkou z česneku a oleje.
Můžeme nechat chvíli uležet, ale nemusíme.
Připravené maso obalíme ve strouhance a potom v trochu našlehaném vejci se solí a posekanou petrželkou.
Řízečky osmažíme po obou stranách na oleji.
Mezi tím na jiné pánvi usmažíme volská oka.
Osolíme je.
Usmažené řízečky poskládáme na talíře - jeden vepřový a navrch jeden játrový, potřeme je hořčicí, posypeme cibulkou a potom na ně položíme volské oko.
Na to doprostřed uděláme velkou tečku z kečupu a vše ozdobíme snítkou petrželky.
Přidáme oblohu, brambory a podáváme.
Gurmánský řízeček
Gurmánský řízeček