Kuchařské recepty pro každého

Gulášová polévka ze skopového masa

Potřebujeme tyto suroviny:
200g skopového masa bez kostí (přední
odřezky)
40g slaniny
1 velká cibule
malý kousek mrkve
celeru a petržele
400g brambor
2 lžíce rajčatového protlaku
mletá paprika sladká i pálivá
kmín
česnek
sůl
1.5 l vody
2 lžíce sterilovaného leča nebo 1 rajče a 1 paprika.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, a zpěníme na ní drobně pokrájenou cibuli.
Pak přidáme na malé kousky pokrájené maso a za stálého míchání osmahneme.
Až se maso vysmaží do tuku, vmícháme pokrájenou zeleninu, osmahneme ji a zaprašíme větší dávkou mleté papriky.
Necháme zpěnit, pak přidáme rajčatový protlak, smažíme ještě půl minuty, potom vše zalijeme vařící vodou a vaříme.
Když je maso téměř měkké, přidáme brambory pokrájené na drobné kostičky, sůl, kmín, lečo, utřený česnek a vaříme tak dlouho, až maso i brambory změknou.
Gulášová polévka ze skopového masa