Kuchařské recepty pro každého

Gulášová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 cibule
1 mrkev
1 velký brambor
1 stroužek česneku
2 polévkové lžíce oleje
4 frankfurtské párky
1a ½ čaj. lžičky mleté sladké papriky
½ čaj. lžičky sušeného kopru
500ml vody
500ml masového vývaru
1 malá konzerva loupaných rajčat
sůl,
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme a nasekáme.
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky.
Brambor oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Stroužek česneku oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Olej rozehřejeme v hrnci a připravené suroviny na něm při mírnější teplotě asi 5 minut opékáme.
Frankfurtské párky nakrájíme na 1cm silná kolečka a přidáme je na pánev.
Přidáme papriku a kopr a vše dobře promícháme.
Zalijeme vodou a přimícháme masový vývar.
Rajská jablíčka necháme okapat na cedníku, velkým nožem je nasekáme na hrubo a přidáme do polévky.
Polévku přisolíme, opepříme, uvedeme do varu a 15 minut mírně vaříme, až jsou brambory měkké.
Gulášová polévka