Kuchařské recepty pro každého

Gulášová maďarská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g libového vepřového masa
200 g hovězího masa
12 lžic kysané smetany
2 mrkve
4 cibule
2 zrnka zeleného pepře
2 malá plechovka rajčat
50 g másla
sůl
pálivá mletá paprika
2 zelené papriky
mletý pepř
sušený česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Všechno maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
Cibuli, papriku a mrkev nakrájíme na kolečka.
Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme asi 5 minut.
Pak přidáme mrkev, zelený pepř, rajčata, papriku, sůl, mletý pepř a sušený česnek, dobře zamícháme, přidáme 1 litr vody, přikryjeme a necháme vařit 1 hodinu - podle potřeby podléváme.
Před podáváním přidáme kysanou smetanu.
Gulášová maďarská polévka