gulasova-madarska-polevka
Gulášová maďarská polévka

Gulášová maďarská polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 300 g libového vepřového masa
• 200 g hovězího masa
• 12 lžic kysané smetany
• 2 mrkve
• 4 cibule
• 2 zrnka zeleného pepře
• 2 malá plechovka rajčat
• 50 g másla
• sůl
• pálivá mletá paprika
• 2 zelené papriky
• mletý pepř
• sušený česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Všechno maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
Cibuli, papriku a mrkev nakrájíme na kolečka.
Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme asi 5 minut.
Pak přidáme mrkev, zelený pepř, rajčata, papriku, sůl, mletý pepř a sušený česnek, dobře zamícháme, přidáme 1 litr vody, přikryjeme a necháme vařit 1 hodinu - podle potřeby podléváme.
Před podáváním přidáme kysanou smetanu.
zpět na seznam receptů