Kuchařské recepty pro každého

Guláš z václavek

Potřebujeme tyto suroviny:
václavky
3 cibule
75 g rajského protlaku
sádlo
2-3 lžičky soli
1 lžička kmínu
10-15 g mleté červené papriky
1 lžíce majoránky
česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Houby zbavíme nožek (na guláš potřebujeme jen hlavičky), zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut.
Pak václavky slijeme přes cedník a řádně propláchneme proudem studené vody.
Na rozpuštěném sádle osmahneme nakrájenou cibuli a kmínem dozlatova.
Pak přidáme václavky, krátce osmahneme, zalijeme 3 dcl vroucí vody a promícháme.
Přidáme papriku a majoránku a krátce povaříme.
Pak přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek, promícháme a za občasného míchání dusíme 30-40 minut.
Guláš z václavek
Guláš z václavek