Kuchařské recepty pro každého

Guláš z hovězí oháňky

Potřebujeme tyto suroviny:
2 hovězí oháňky (cca 1,5 kg)
4 lžíce zralých rajčat
750 g mrkve
1 kg cibule
4 stroužky česneku
1 kg brambor
0,5 l bílého vína
olej
šafrán
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oháňky očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
Cibuli oloupeme, nakrájíme, osmahneme v hojném množství oleje, scedíme a přidáme k oháňce.
Přidáme také nadrobno nakrájený česnek, oloupaná а nakrájená rajčata, očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, pepř a trochu soli а osmahneme (asi 15 minut).
Potom přidáme víno, přikryjeme a pomalu na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.
Po uvaření necháme alespoň 2 hodiny odstát (nejlépe do druhého dne).
Guláš z hovězí oháňky podáváme se smaženými brambory.
Guláš z hovězí oháňky
Guláš z hovězí oháňky