Kuchařské recepty pro každého

Guláš s lečem

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g hovězího masa
350 g cibule
olej
100 g sterilizovaného leča
česnek
kmín
majoránka
petrželka
brambory
rajčatové pyré
zakysaná smetana
mletá sladká červená paprika
pepř
soľ
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a maso nakrájené na kostky.
Maso orestujeme a pod pokličkoukou podusíme ve vlastní šťávě.
Potom přidáme lečo, kmín, sůl, majoránku, petrželku a rajčatové pyré, promícháme , podlejeme trochou vody a uvaříme doměkka.
Hotový guláš podla chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s pečivem a se smetanou.
Guláš s lečem
Guláš s lečem