Kuchařské recepty pro každého

Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce kapra
sůl
olej
1 stroužek česneku
drcený kmín
1 špetka zázvoru
3 jablka
3 lžíce bílého vína
50 g majonézy
cukr
1 kostka masoxu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Stroužek česneku utřeme se solí, přidáme drcený kmín, zázvor, 1 kostku masoxu, olej, zahřejeme a rozmícháme.
Očištěnou rybu potřeme olejem s kořením, dáme na pekáček, přidáme oloupaná nakrájená jablka bez jadřince a zprudka grilujeme.
Jablka s vypečenou šťávou rozmixujeme, promícháme s majonézou a bílým vínem.
Podle chuti omáčku dosladíme a dosolíme.
Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou
Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou