Kuchařské recepty pro každého

Grilovaný hovězí jazyk

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g hovězího jazyka
6 stroužků česneku
2 šalotky
hrst koriandru
hrst petrželové nati
olej
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Syrový hovězí jazyk odblaníme, zbavíme žilek, nakrájíme na tenké plátky asi 1 cm silné a do všech plátků ještě provedeme podélné zářezy asi 1 cm od sebe a do půlky hloubky jazyka (aby se lépe propekl).
Česnek oloupeme, utřeme se solí, přidáme nadrobno nakrájené šalotky, nasekaný koriandr, petrželovou nať a trochu oleje a řádně promícháme.
Plátky hovězího jazyka z obou stran osolíme a opepříme, vložíme do misky s koriandrem, petrželovou natí, česnekem a šalotkami, důkladně promícháme a necháme 24 hodin uležet v chladu.
Druhý den jazyk vložíme na rozpálený gril a grilujeme 3 minuty z každé strany.
Grilovaný hovězí jazyk
Grilovaný hovězí jazyk