Kuchařské recepty pro každého

Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry

Potřebujeme tyto suroviny:
4 větší silnější vepřové řízky
2 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky
sůl
mletý pepř
citron
rajče
150 g drůbežích jater
10 žampionů
2 lžíce másla
špetka římského kmínu
sůl
1 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce strouhanky
1 vejce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nádivku připravíme tak, že drůbeží játra opečeme na másle se špetkou římského kmínu, při opékání je rozmačkáme vidličkou.
Promícháme, přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě 5 minut opékáme.
Pak osolíme, opepříme, přidáme petrželku, strouhanku a vejce, zamícháme a necháme ztuhnout.
Vepřové řízky naklepeme a nařízneme do nich kapsu.
Lehce osolíme a opepříme a volně naplníme nádivkou.
Uzavřeme jehlou, potřeme směsí oleje se sójovou omáčkou a pomalu opékáme po obou stranách na roštu asi 20 minut.
Přitom je potíráme směsí oleje se sojovou omáčkou.
Zdobíme citronem a rajčaty a podáváme s chlebem nebo hranolky.
Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry
Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry