Kuchařské recepty pro každého

Gohan (rýže)

Potřebujeme tyto suroviny:
340 g rýže
400 ml vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dáme rýži do mísy.
Přidáme studenou vodu a rýži dobře propereme.
Zakalenou vodu vylijeme.
Toto opakujeme 2-3 krát.
Poté rýži na 30-60 minut namočíme a pak přebytečnou vodu vylijeme.
Rýže nasákne dostatek vody, nabobtná a zůstane jemná.
Nasypeme rýži do hrnce, zalijeme stejným množstvím vody a vaříme 10 minut na středním ohni, pak ještě 12 minut na mírném ohni.
Pak sundáme z ohně a necháme ještě 10 minut pod pokličkou v páře dojít.
Když je rýže uvařená, opatrně ji promícháme.
Gohan (rýže)
Gohan (rýže)