Kuchařské recepty pro každého

Gaspacho

Potřebujeme tyto suroviny:
1/2 okurky
1/2 zelené papriky
1/2 kg rajčat
malá cibule
3 stroučky česneku
3 lžíce oleje
2 lžíce octa
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce rajského protlaku
1/2 l rajčatové šťávy
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou okurku a zelenou papriku.
Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olej, ocet citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu a rajčatový protlak.
Směs přidáme do mísy a promícháme.
Osolíme, opepříme a necháme v ledničce vychladit.
Před podáváním nakrájíme na drobno papriku, kroužky cibule a usmažíme nakrájený chléb na kostičky, na každý talíř dáme tuto zeleninu s chlebem a zalijeme vychlazenou polévkou.
Gaspacho