• 9 vajec
• 1 malá cibule
• 5 kousků kopru
• půlka jablka
• 50 g sterilovaných okurek
• 75 g jogurtového dresinku
• 150 g bílého jogurtu
• 1-2 lžíce nálevu z okurek
• sůl
• mletý bílý pepř
• olej
• 30 g hladké mouky
• 50 g strouhanky
8 vajec uvaříme natvrdo a oloupeme.
Kopr omyjeme a 2 natě odložíme na ozdobení.
Jogurtový dresink promícháme s jogurtem, podle chuti přidáme nálev z okurek, osolíme, opepříme a promícháme.
Pak přidáme cibuli, kopr, jablko a okurky (vše nakrájené na drobno).
Olej ve fritéze rozehřejeme na 180 °C.
Zbylé jedno vejce rozšleháme se solí a pepřem.
Vařená vajíčka obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance a smažíme 1-2 minuty dozlatova.
Porce přelijeme jogurtovou omáčkou a ozdobíme koprem.
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.