Kuchařské recepty pro každého

Fritovaná vejce

Potřebujeme tyto suroviny:
9 vajec
1 malá cibule
5 kousků kopru
půlka jablka
50 g sterilovaných okurek
75 g jogurtového dresinku
150 g bílého jogurtu
1-2 lžíce nálevu z okurek
sůl
mletý bílý pepř
olej
30 g hladké mouky
50 g strouhanky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
8 vajec uvaříme natvrdo a oloupeme.
Kopr omyjeme a 2 natě odložíme na ozdobení.
Jogurtový dresink promícháme s jogurtem, podle chuti přidáme nálev z okurek, osolíme, opepříme a promícháme.
Pak přidáme cibuli, kopr, jablko a okurky (vše nakrájené na drobno).
Olej ve fritéze rozehřejeme na 180 °C.
Zbylé jedno vejce rozšleháme se solí a pepřem.
Vařená vajíčka obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance a smažíme 1-2 minuty dozlatova.
Porce přelijeme jogurtovou omáčkou a ozdobíme koprem.
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Fritovaná vejce
Fritovaná vejce