Kuchařské recepty pro každého

Frenštátské škračky

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg kuřecích jater
8 brambor
hladká mouka
5 stroužků česneku
sůl
majoránka
pepř
4 vejce
olej
kmín
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme a nastrouháme, k nim přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, kmín, majoránku a prolisovaný česnek a pořádně zamícháme.
Ze směsi vytvoříme placky, které smažíme na oleji.
Játra nasekáme na malé kousíčky a osmažíme na oleji, trošku posolíme, přidáme vejce - dle chuti, zamícháme a chvilku podusíme.
Při podávání dáváme játra na placky a ozdobíme zelenou petrželkou a na proužky nakrájenou cibulí.
Frenštátské škračky
Frenštátské škračky