Kuchařské recepty pro každého

Francouzský velikonoční salát

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g brambor
100 g mrkve
50 g celeru
50 g nakládaných okurek
25 g sterilovaného hrášku
150 g kyselých jablek
2 svazku pažitky
šťáva z 1 citrónu
1 lžička octa
1 lžička plnotučné hořčice
špetka cukru
sůl
pepř
100 g majonézy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce (asi 15 minut), scedíme, ochladíme pod studenou vodou a oloupeme.
Mrkev a celer uvaříme samostatně v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Oloupané brambory, mrkev, celer, jablka a okurky pokrájíme na kostičky a přidáme okapaný hrášek.
V misce rozmícháme majonézu s hořčicí, octem, cukrem, kořením a solí a necháme odležet.
Pak přidáme k zelenině a promícháme.
Francouzský velikonoční salát
Francouzský velikonoční salát